Hvad skriver man egentlig om, når man er 7?

Den ældste dagbog, jeg har, er en lille, lyselilla sag med en fin hængelås på. Jeg kan stadig huske PRÆCIS hvordan den lille dobbeltnøgle til låsen føltes mellem fingerspidserne. Men nøglen er altså forsvundet. Så den lille, lilla dagbog har ikke været åbnet i årtier.

Her ser vi dagbogen lige før låsen angribes første gang med forfinee syinstrumenter. Props til Fix'n'Wear-skrædderiet i Rådhusstræde, som har forlænget livet på en del af mit yndlingstøj, og nu også har åbnet endnu et lille stykke fortid uden at flænse ting i stykker.

Men det har den så nu.

låst dagbog åbnes
Her ser vi dagbogen lige før låsen angribes første gang med forfinede sy-instrumenter (først sikkerhedsnål, så opsprætter, så tang). Taknemmelige props til Fix’n’Wear-skrædderiet i Rådhusstræde, som har forlænget livet på en del af mit yndlingstøj, og nu også har åbnet adgangen til et lille stykke fortid uden at flænse ting i stykker.

Surprise!
Den første overraskelse kom hurtigt: Min første (fundne) dagbogsoptegnelse er ikke, fra da jeg var 8 (som jeg troede), men da jeg var 7.

Og hvad skriver man så om, når man er 7 år gammel?
Well! Der er vild spændingskurve fra første side. En af de allerførste optegnelser, som jeg med sans for det storslåede har kaldt “Verdensrekorden”, handler om en af livets store sejre, beskrevet i detaljer.

“Åh hvor er det dejligt. Jeg har fået hulahop ringen 1035 gange rundt om maven. (Jeg begyndte helt oppe under armene men da jeg begyndte at svinge faldt den end på maven. Der stod jeg med ringen i lang tid. Så faldt den ned på benene. Så stod jeg der. Det var ikke så langt tid. Så faldt den ned på gulvet.)”

Dét var en stor dag i august!

hulahop 80

Et megagodt scoreråd
Men i september bliver det følsomt. Og hemmeligt.

Nu hvor jeg sider her min kære dagbog vil jeg skrive noget som du må passe ekstra godt på. Det er Mogens jeg tænker på.
“Nu hvor jeg sider her min kære dagbog vil jeg skrive noget som du må passe ekstra godt på. [Ja, sorry, 7-årige Christina, men det er ret sjovt, det her. Kærlig hilsen Nutiden.] Det er Mogens jeg tænker på.”
Jep, i 1. klasse var jeg forelsket i Mogens, der havde skinnende hvidt hår, hvidere end Emil fra Lønnebergs. Alle var forelsket i Mogens, men mest Christel og mig.

Efter “Han kan bedst lide Christel” følger en liste i dagbogen med hvem Mogens så bedst kunne lide – i præcis rækkefølge. Jeg husker tydeligt de lister – vi lavede dem jævnligt, og delte dem uhæmmet. Jeg er på dette tidspunkt nummer 2 på Mogens’ liste, mens min bedste veninde Christel er nummer 1. I dagbogen spekulerer jeg så lidt over, om Mogens monstro ikke kunne finde på at bytte Christel og mig om.

Og SÅ bliver det stærkt!

lilla dagbog kæresteriringen 6
“Han er sød og stærk og pæn med hvidt hår. Men i dag da der var slåskamp i skolen, hvor selv pigerne var med, indrømede han at jeg var stærkere end ham. PS: Det var for skæg i frikvarteret i vores klasse.”

Sådan, 7-årige Christina! Det er sådan, man gør det! Du skal bare overmande ham i en organiseret brydekamp i frikvarteret og få ham til at indrømme, at du er den stærkeste! – så stryger du straight op på førstepladsen af den vigtige liste. Måske!

(Det lykkedes muligvis, men jeg skal ikke kunne sige, om det var min stolte sejr dét frikvarter, der gjorde udslaget. Jeg tror nok, at Christel og jeg havde en vis idé om, at det også kunne have noget at gøre med vores hårlængde.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s